Work & Travel

Work&Travel program rada i putovanja u ljetnjem periodu koje organizuje Američki Stejt Department je inicijativa za kulturnu razmjenu koja omogućava studentima međunarodnih univerziteta da putuju u SAD i rade tokom raspusta u školi. Učesnici programa stiču neprocjenjivo iskustvo obavljajući sezonski posao u SAD-u do četiri mjeseca i potom imaju priliku da putuju širom zemlje kao turisti dodatnih 30 dana nakon završetka ljetne sezone.

Program nudi studentima sa crnogorskih univerziteta da sebi postave lične i profesionalne izazove, poboljšaju svoj engleski jezik i vrate se u Crnu Goru sa novim prijateljima, kontaktima i vještinama.

Za učešće u programu, studentima je potrebna J-1 viza i sponzor sa sjedištem u SAD-u. Lasta Group sarađuje sa sponzorima za J-1 vizu koje je odobrio američki Stejt Departmentom, kako bi se studenti povezali sa radnim pozicijama i poslodavcima u ljetnjoj sezoni.

Mi razumijemo mentalitet vašeg poslodavca, šta oni traže od kandidata i koja su njihova očekivanja od vas kao zaposlenog. Pripremićemo vas za posao i razgovore za vize tako da imate najbolju moguću šansu za uspješno dobijanje sezonskog letnjeg posla u SAD-u.

Uslovi za učešće

Da biste se kvalifikovali za program, morate da ispunite svaki od sljedećih kriterijuma:

  • da ste upisani kao student na neki od univerziteta i da ste uzrasta između 18 i 24 godine;
  • da imate dovoljno znanje engleskog jezika; 
  • da možete da dokažete da imate dovoljno finansijskih sredstava da izdržavate sebe u SAD-u.