O nama

Lasta je crnogorski naziv za najomiljeniju pticu u Crnoj Gori, lastavicu, koja migrira sa jednog kontinenta na drugi. Upravo u tome pomažemo studentima i mladim profesionalcima!

U agenciji Lasta Group koristimo naše veze u SAD-u kako bi crnogorskim studentima obezbijedili najbolje akademske i radne ponude na tržištu.

Imamo iskustvo iz prve ruke o školovanju, načinu života i rada u SAD-u. Kao međukulturalna porodica, razumijemo izazove sa kojima se crnogorski studenti susreću prilikom ulaska na tržište SAD-a, kao i rješenja za prevazilaženje tih izazova.

Kada steknete iskustvo u SAD-u, pružaju vam se neizmjerne mogućnosti, ali kako doći do njih može izgledati nepremostivo. Vodićemo vas kroz sve korake složenijih procedura, poput dobijanja J-1 vize, zdravstvenog osiguranja i kako funkcioniše američki poreski sistem, kao i onih jednostavnijih, kao što su pronalaženje najboljih opcija za letove, šta je to Uber i zašto je američka kafa velika kao vaša glava?

Molly Biddiscombe je Amerikanka koja je odrasla na istočnoj obali SAD-a. Nakon diplomiranja na koledžu Colby, provela je osam godina u Njujorku i radila za globalne klijente poput Procter & Gamble-a, Nacionalne fudbalske lige, PUMA i Frito-Lay-a u agenciji za marketing i komunikaciju. U Podgoricu se preselila 2018. godine, gdje živi sa svojim suprugom Balšom. Svoje životno i poslovno iskustvo stečeno u SAD-u donosi u agenciju Lasta Group.


Balša Čavlović je pohađao srednju školu u SAD-u sa vizom J-1 i živio sa porodicom domaćinom u Mičigenu. Nakon završetka fakulteta u Podgorici, karijeru je započeo na tržištima kapitala poslujući sa američkim investitorima. Od tada je sticao iskustvo na crnogorskom tržištu i trenutno je izvršni direktor PLC Morača, kao i predsjedavajući HTP Trend Korali.

Molly i Balša su se upoznali na svadbi u SAD-u, kada se Balšin američki brat iz porodice domaćina oženio Molinom cimerkom iz Njujorka